Museu del Vi i del Cava

El Museu del vi i del cava Ramon Canals és el millor museu privat de la història del vi i del cava de Catalunya. En una superfície de 850 m2 s’hi troben exposades més de 4500 peces del món de la vinya del vi i del cava datades des del segle IV a.C. fins el segle XX: sarcòfag egipci, cràteres gregues, àmfores romanes, bótes de vaixell, una àmplia col.lecció de premses d’un i dos cargols de fusta, copes de cristall de Murano de mitjà segle XIX, porrons i ampolles de vidre català, microscopis, llibres d’enologia, destil.ladors de coure i molts altres estris que il.lustren la llarga tradició vitivinícola de Catalunya.

SALA DEL VIDRE

SALA DE VITICULTURA

SALA D’ARQUEOLOGIA I D'ENOLOGIA

BILBIOTECA

SALA DEL VIDRE

Aquí hi trobareu una magnifica col.lecció de copes antigues des del 1830 fins a modernes de disseny únic i exclusiu, acompanyades de porrons i porrones, garrafes de principis de segle i un gran assortiment de vidre típic català.

SALA DE VITICULTURA

Les eines del camp i de la vinya s'han agrupat en una sala amb vistes a l'exterior, en la que s'exposen una àmplia col.lecció de sulfatadores manuals de pressió i de tracció animal, ensofradores manuals, forques, podadors, estris de boter, romanes i brabants.

SALA D’ARQUEOLOGIA I D'ENOLOGIA

Aquesta sala és la principal del museu i conserva les peces més singulars: un sarcòfag egipci, cràteres i kylix grecs del segle IV a.C., àmfores romanes dels segles I-II d.C. bótes de vaixell, premses de fusta d’un i dos cargols dels segles XVI-XVII-XIII-XIX i XX, una valuosa col.lecció de microscopis únics fabricats entre l’any 1820 i el 1920, destil.ladors de coure, bombes per a trasbalsar el vi, mesures de fang, de coure i de metall, màquines per a trepitjar raïm, amb corró de fusta i de ferro, eines per a ventilar les bótes, calderes per a esterilitzar, etc. i una de les primeres línies de màquines per elaborar cava importades de França l’any 1875.

BIBLIOTECA DEL MUSEU

El museu del vi i del cava Ramon Canals compta també amb una col.lecció de més de 500 llibres de viticultura i enologia. Cal destacar el primer llibre d’agricultura del 1552 i el tractat d'enologia de l'any 1867. També el mapa regional de la província de Barcelona editat per la Diputació l'any 1882.

VISITES GUIADES

Les visites al Celler i al Museu del vi i del cava Ramon Canals es realitzen al cap de setmana a les 11:30h amb reserva prèvia.

• VISITA CELLER I MUSEU DEL VI I DEL CAVA RAMON CANALS i DEGUSTACIÓ d'1 VI i 2 CAVES RESERVA •

Duració: 2-2:30h / Preu: 12 €/persona

RESERVES al telèfon 937755446 o per mail a info@ramoncanals.com.

Envia'ns la teva sol·licitud de reserva

Compra les entrades a la nostra botiga online